Business Hi-Tech

Net 3G Cosmote intra in lupta cu Orange si Vodafone

21.04.2010, 23:05 34

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, aintrat ieri in lupta cu gigantii Orange si Vodafone si pe segmentulde internet mobil, odata cu lansarea serviciilor de net 3G cuviteze de pana la 21,6 Mbps in 11 orase si 300 de localitati.

Cosmote a intrat pe piata cu tarife mai mici decat Vodafone,singurul operator care mai ofera net mobil la viteze de pana la21,6 Mbps. Internetul mobil 3G, singurul segment de pe piatatelecom care a crescut si in timpul recesiunii, lipsea din ofertaCosmote, iar acest lucru a blocat accesul companiei la clientiibusiness si al tinerilor care cumpara pe langa voce si date mobile.Absenta serviciilor de date cantareste semnificativ in incasarileoperatorilor: anul trecut Cosmote a obtinut, cu 7 milioane declienti, venituri de 423 mil. euro, in timp ce Orange si Vodafone,cu 11 respectiv 10 milioane, au avut incasari mai mult decat duble,de aproximativ un miliard de euro. Stefanos Theocharopoulos, CEO alCosmote Romania, spera ca acum va reusi sa recupereze diferenta devenituri fata de liderii pietei locale telecom. "Acum avem insfarsit toate solutiile de comunicatii pe care le-ar putea cere unclient consumer sau business".

Pentru a putea intra pe piata 3G Cosmote a fost nevoit sacumpere anul trecut Zapp, intr-o tranzactie de 207 mil. euro,inclusiv preluarea datoriilor.

La jumatatea anului trecut doar 2,2 din cei 25 de milioane deutilizatori de telefonie mobila plateau un abonament de net mobil,un potential urias de crestere, spera operatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO