Business Hi-Tech

Mobile Distribution: Am ajuns cei mai mari distribuitori de cartele Orange si Vodafone

Mobile Distribution: Am ajuns cei mai mari distribuitori de cartele Orange si Vodafone

Mobile Distribution urmareste sa ajunga in acest an la afaceri de 160 mil. euro

19.06.2008, 19:46 904

Mobile Distribution, distribuitor de telefoane mobile, cartele pre-platite si accesorii telecom a inregistrat anul trecut afaceri de 130 mil. euro, in crestere cu 13% fata de anul anterior. Rezultatul se afla sub estimarile anterioare ale oficialilor companiei, care vizau un business de 140 mil. euro pentru 2007.
Reprezentantii Mobile Distribution nu au oferit detalii privind motivele care au determinat ratarea tintei pe anul trecut, insa este posibil ca veniturile companiei sa fi fost influentate de cota tot mai mare a operatorilor de telefonie mobila pe piata de vanzare a terminalelor si accesoriilor.
Operatorii de telefonie mobila aveau la jumatatea anului trecut circa 65% din piata vanzarilor de telefoane mobile noi, conform estimarilor lui Dan Stefanescu, proprietarul distribuitorului de mobile Gersim. In Romania se vand anual circa 3,5-4 milioane de telefoane mobile. Mobile Distribution a fost infiintata in 2006, atunci cand proprietarii retailerului de telefoane mobile Euro GSM, familia Silvia si Zsolt Fodor, au decis sa infiinteze o companie separata pentru acest segment de business. Mobile Distribution este de asemenea detinuta de familia Fodor. Euro GSM este unul din cei mai mari parteneri Orange, cu o retea de 120 de magazine si estima pentru anul precedent afaceri de 40 mil. euro.
Mobile Distribution furnizeaza atat telefoane fixe si mobile, cat si cartele de la operatori precum Orange, Vodafone, Cosmote si Romtelecom. Oficialii companiei afirma ca anul trecut au fost numarul unu local pe distributia de cartele preplatite Orange si Vodafone. Cei doi operatori au vandut impreuna, anul trecut, peste 1 milion de cartele preplatite.
"Intr-un timp record, compania a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori in distributia telecom, fiind lider in anul 2007 pe piata produselor prepay Orange, cat si ale operatorului concurent, Vodafone. (...) Atragerea unui numar de peste 4.000 de clienti, de la retele nationale la mici comercianti, a devenit posibila prin prisma faptului ca Mobile Distribution beneficiaza de o acoperire nationala, prin cele 10 centre de distributie regionala, iar planurile pentru anul 2008 prevad deschiderea altor centre regionale suplimentare", au spus pentru ZF reprezentantii Mobile Distribution. Compania are 250 de angajati si o flota de 130 de autovehicule. In ce priveste planurile pe anul curent, oficialii distribuitorului spun ca vizeaza afaceri de 160 mil. euro, in crestere cu 23%, compania urmand sa puna accent si pe serviciile de incarcare electronica, unde concureaza cu firmele Euronet si Alphyra.
"In anul 2007, oferta variata de telefoane mobile, telefoane fixe, accesorii GSM si cartele din portofoliul Mobile Distribution a fost completata de disponibilitatea amplasarii la clienti a aparatelor de incarcare electronica, in mai putin de doua zile de la semnarea unui contract."
Reprezentantii companiei apreciaza ca in anul 2008 vor avea amplasate 8-10.000 de astfel de aparate in piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO