Business Hi-Tech

Microsoft scoate XP de pe rafturile retailerilor

01.07.2008, 20:04 15

Microsoft a oprit ieri comercializarea sistemului de operare Windows XP preinstalat, in ciuda protestelor mai multor utilizatori care raman fideli platformei lansate in 2001, scrie presa internationala.
Utilizatorii care achizitioneaza un PC nou vor mai avea posibilitatea de a utiliza vechiul sistem de operare prin achizitionarea unei licente Windows Vista Business sau Ultimate cu posibilitate de downgrade.
Windows XP, care este cel mai utilizat sistem de operare dintre cele lansate pana acum de Microsoft, va mai fi disponibil pentru producatorii locali de PC-uri pana la finele lunii ianuarie 2009 prin subsidiara din Irlanda a firmei americane.
"La sfarsitul lunii iunie, Windows XP iese din lista de preturi a Microsoft Romania", a declarat Tudor Galos, directorul diviziei Windows din cadrul Microsoft Romania. El a adaugat ca partenerii locali din zona Direct OEM (CES/Altex, K-Tech/UltraPro, Depozitul de Calculatoare, Comrace, Brinel, Eta2U, Maguay) vor mai putea oferi PC-uri cu Windows XP preinstalat doar pana la aceasta data, in timp ce partenerii autorizati care au incheiate contracte direct cu centrul de operatiuni din Irlanda vor putea achizitiona sistemul de operare pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO