Business Hi-Tech

Microsoft renunta la cartelele Office preplatite

26.11.2008, 18:36 17

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, va sista pana la finele anului comercializarea sub forma de cartele preplatite a suitei Office, un sistem alternativ de distributie software care a fost demarat in Romania si Africa de Sud.

Compania anunta anul trecut ca are de gand sa extinda programul in patru pana la zece tari.
"Office Prepaid a avut un succes moderat. Unul dintre principalele motive pentru care am retras produsul este legat de pachetul Office Acasa si pentru Scoala (Home and Student). Pe langa categoriile profesionale cu business sezonier, Office preplatit avea ca public tinta utilizatorii de acasa. Odata cu lansarea Office H&S, a aparut necesitatea simplificarii ofertei pentru consumatori", a declarat pentru ZF Marian Brostean, business group lead in cadrul Microsoft Romania.
El a spus ca vanzarile Office Preplatit au atins anul trecut o pondere de 5% din vanzarile totale de licente OEM.
Clientii care au cumparat un card Office vor putea utiliza in continuare licentele achizitionate pana cand expira (dupa trei luni). Jucatorii din retail vor putea vinde stocul existent pana la lichidare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO