Business Hi-Tech

Microsoft intra pe piata de antivirus in iunie

09.02.2006, 20:40 14

Produsul de securitate antivirus al Microsoft, Windows OneCare Live, realizat cu tehnologia RAV Antivirus cumparata de la compania romaneasca Gecad, detinuta de Radu Georgescu, va fi lansat pe piata in luna iunie, fiind accesibil utilizatorilor pentru 50 de dolari (aproximativ 40 de euro) pe an, au anuntat oficialii companiei.

Astfel, cel mai mare producator de software din lume isi va face debutul pe piata securitatii informatice odata cu lansarea OneCare Live, intrand in competitie directa cu alti furnizori de produse antivirus, precum Symantec sau McAfee.

OneCare Live va contine un antivirus, un program anti-spyware, unul de tip firewall (pentru protectia la atacurile hackerilor), alte functii de reglare a functionarii generale a PC-ului, precum si instrumente pentru crearea de copii de rezerva a datelor (back-up), scrie CNet News.

Aplicatia de securitate va fi folosita si pentru salvarea de date pe echipamente externe (conectate la PC). In plus, OneCare Live va putea scana fisierele primite prin MSN Messenger pentru a identifica eventuali virusi si va fi integrata cu aplicatia Microsoft Update pentru a descarca de pe serverele companiei cele mai noi definitii de virusi, astfel incat antivirusul sa fie in permanenta la zi.

"Noua aplicatie va fi disponibila atat in magazinele IT, cat si pe Internet", a precizat Denis Bonsall, un oficial Microsoft. "Pentru o perioada de 90 de zile, OneCare Live va fi oferit utilizatorilor gratuit, iar de-abia dupa aceea ei va trebui sa plateasca pentru el", a mai spus acesta. "In plus, incercam sa incheiem contracte cu producatori de PC-uri pentru a livra computerele cu aplicatia gata instalata".

Aplicatia de securitate a Microsoft va fi vanduta cu trei licente, utilizatorii avand deci posibilitatea sa o instaleze pe trei computere care au sistem de operare versiunea actualizata Windows XP cu Service Pack 2. Pretul de vanzare al OneCare Live, anuntat de companie, este mult mai mic decat cele ale rivalilor, produsul similar al Symantec fiind vandut pe piata pentru 120 de dolari (100 de euro), iar cel al McAfee pentru 140 de dolari (115 euro).

OneCare Live a intrat in faza de testare inca din iulie 2005, fiind instalat pe 170.000 de computere ale utilizatorilor care s-au oferit sa incerce aplicatia, iar acestia vor putea cumpara software-ul la un pret mai mic, au explicat oficialii Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO