Business Hi-Tech

Microsoft deschide şampania: Gigantul american a raportat rezultate care au depăsit toate estimarile analiştilor. Veniturile au urcat la 52,9 mld dolari în Q3, în ciuda încetinirii creşterii diviziei de Cloud. Investitorii sunt în extaz, iar acţiunile se apreciază cu peste 4,5%

Microsoft deschide şampania: Gigantul american a...

Autor: Ştefan Stan

25.04.2023, 23:43 101

Microsoft (MSFT) a raportat marţi rezultatele din al treilea trimestru fiscal, depăşind aşteptările Wall Street, în pofida unei încetiniri continue a veniturilor companiei din cloud, scre Bloomberg.

Gigantul tehnologic a raportat o creştere a veniturilor din Azure şi din alte servicii cloud de 27% de la an la an pentru acest trimestru. Această cifră a scăzut în fiecare trimestru cel puţin din trimestrul al treilea din 2022, deoarece companiile îşi reduc cheltuielile de capital pe fondul creşterii ratelor dobânzilor.

Iată care sunt cele mai importante cifre din raport, comparativ cu ceea ce se aşteptau analiştii, aşa cum au fost compilate de Bloomberg.

Venituri: 52,9 miliarde de dolari faţă de 51,1 miliarde de dolari aşteptaţi
EPS ajustat: 2,45 dolari faţă de 2,23 dolari aşteptaţi

Productivitate şi procese de afaceri: 17,5 miliarde de dolari faţă de 17,1 miliarde de dolari aşteptaţi

Cloud inteligent: 22,1 miliarde de dolari faţă de 21,9 miliarde de dolari aşteptaţi

Personal Computing: 13,3 miliarde de dolari faţă de 12,3 miliarde de dolari aşteptaţi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO