Business Hi-Tech

Microsoft depune plângere la Comisia Europeană împotriva Google

Autor: Ştefan Vrabie

31.03.2011, 23:34 52

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a depuso plângere formală la autorităţile europene de reglementareantitrust împotriva Google, cu privire la dominarea pieţei decăutare pe internet în regiune, scrie Bloomberg.

Google împiedică concurenţii să acceseze site-ul video Youtubeîn sensul că aceştia nu pot face căutări în conţinutul de pe site,susţine Microsoft, şi a îngreunat accesul telefoanelor cu sistemulde operare Windows la site, potrivit unei postări de blog aconsilierului general al Microsoft Brad Smith.

Un departament al Microsoft împreună cu alţi doi rivali au depusanul trecut o plângere la UE, care acum investighează dacă Google aîncălcat regulile antitrust. Google se află sub o presiune încreştere de la autorităţile de reglementare globală, care verificădacă Google s-a folosit de poziţia dominantă în căutările webpentru a contracara concurenţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO