Business Hi-Tech

Microsoft da indicii despre viitorul antivirus

28.10.2005, 19:18 26

Pe masura ce Microsoft pregateste lansarea pentru publicul larg a serviciului sau de securitate IT OneCare - care va cuprinde si un antivirus - compania lanseaza o serie de noi functii cerute de inginerii de teste, relateaza presa internationala.

Astfel, Microsoft a lansat saptamana aceasta o noua facilitate a software-ului, prin care fisierele transferate de utilizatorii aplicatiei de chat MSN Messenger pot fi scanate de virusi. De asemenea, fisiere sau foldere din calculator pot fi scanate mai simplu, printr-un click cu mouse-ul pe ele, au spus oficialii Microsoft intr-un mesaj e-mail catre inginerii de teste, scrie publicatia online CNet News.com.

In plus, OneCare a fost integrata cu functia de actualizare Microsoft Update pentru ca definitiile virusilor si alte corectari aduse software-ului sa poata fi descarcate automat si periodic, fara ca utilizatorul sa faca vreun efort suplimentar.

OneCare reprezinta un punct de cotitura pentru Microsoft si marcheaza intrarea companiei pe piata de antivirus pentru consumatorii individuali, unde va intra in competitie cu nume consacrate precum Symantec, McAfee sau Trend Micro. Aceasta este o evolutie anticipata indelung de analisti, iar Microsoft a facut prima miscare in acest sens acum doi ani, cand a cumparat tehnologia antivirusului RAV de la compania romaneasca GeCAD.

Insa planurile lui Microsoft nu se opresc aici, pentru ca Gates are in vedere si piata de securitate pentru companiile mari, scrie CNet News. Compania va lansa, probabil inainte de finalul acestui an, o prima versiune de test a produsului "Microsoft Client Protection", prin care va asigura protectia la atacurile virusilor pentru computere, laptop-uri si servere ale companiilor.

In ceea ce priveste piata consumatorilor individuali, OneCare va combina, alaturi de antivirus, si servicii de tip anti-spyware (de inlaturare a aplicatiilor prin care hackerii spioneaza obiceiurile de navigare online ale utilizatorilor), dar si servicii de tip firewall (de asemenea, pentru protectia computerului la atacuri din afara).

Microsoft nu a facut public un pret pentru OneCare, insa a comunicat ca acesta se va vinde prin abonament.

Compania a facut prima oara publice intentiile sale cu privire la OneCare in luna mai, iar produsul a fost trimis catre inginerii de teste incepand din iulie.

Produsul final ar trebui sa fie gata anul viitor, conform oficialilor Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO