Business Hi-Tech

Microsoft: Crestem cu 35% si in noul an fiscal

10.09.2008, 20:03 19

Microsoft Romania, reprezentanta locala a producatorului software american, estimeaza o crestere de aproximativ 35% a veniturilor pentru anul fiscal 2009, care a inceput in luna iulie a acestui an.
Potrivit directorului de marketing al companiei, Dan Bulucea, in prima jumatate a anului fiscal 2009, Microsoft Romania se asteapta sa realizeze jumatate din veniturile prognozate pentru intregul an.
Totodata, in decursul anului fiscal 2008, incheiat la 30 iunie, filiala locala a Microsoft a inregistrat o majorare a veniturilor de 45%. De asemenea, Microsoft a inregistrat o crestere de 35-40% a livrarilor de PC-uri pentru segmentul consumer, dar si o majorare a segmentului de servere de pe piata locala de 20%. Compania a lansat o campanie de promovare a suitei Microsoft Office Acasa si pentru Scoala, destinata exclusiv utilizatorilor casnici.
"Obiectivul nostru este ca 13%-15% din PC-urile livrate din acest an catre consumatori, sa aiba instalata suita Office Acasa si pentru Scoala", a adaugat Bulucea.
Noul pachet software include aplicatiile Word 2007, Excel 2007, PowerPoint2007 si OneNote 2007. Pachetul permite instalarea suitei Office pe trei calculatoare. Potrivit reprezentantilor companiei, noul pachet office va fi promovat prin intermediul unei campanii.
Astfel, in decursul urmatoarelor patru luni si in limita stocului disponibil, noua suita Office va putea fi achizitionata la un pret de 199 RON, cu TVA inclusa, urmand ca la sfarsitul promotiei pretul sa se ridice in jurul sumei de 450 RON (TVA inclusa).
Printre partenerii Microsoft in cadrul acestei campanii se numara Media Galaxy, Flanco, Ultra Pro, Flamingo sau Tornado, acestia asigurand 75% din bugetul necesar campaniei de promovare.
In anul calendaristic 2007, cifra de afaceri raportata de Microsoft Romania a fost de 81,78 milioane de lei (22,74 mil. euro), in crestere cu 42% fata de anul precedent, iar profitul net s-a majorat cu 35%, la 18,6 milioane de lei (5,17 mil. euro), conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor. Din data de 15 octombrie actualul director general al companiei, Silviu Hotaran, va fi inlocuit in functie de Calin Tatomir, consultant IT si fost director de vanzari al Compaq.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO