Business Hi-Tech

Mesajele spam ar putea bloca internetul

07.05.2003, 00:00 16

Emailul este serviciul cel mai de succes al internetului, dar mesajele (spam) pot deveni atat de numeroase incat sa blocheze pe viitor tot Internetul, a declarat Orson Swindle, oficialul american care a anuntat decizia Comisiei federale pentru Comert (FTC) de a actiona impotriva mesajelor spam.
 Mai multi senatori americani, atat republicani, cat si democrati, au decis de asemenea sa lanseze o initiativa legislativa contra spamului, amenzile prevazute in proiectul de lege mergand pana la 500.000 de dolari, scrie PC Wolrd.
Specialistii sunt insa de parere ca nu este neaparat necesara o legislatie speciala, pentru ca deja s-au castigat mai multe procese legte de mesaje spam, iar despagubirile platite au fost stabilite in functie de gravitatea faptelor. Important, spun ei, este insa  faptul ca oficialii s-au alaturat initiativei lansate de gigantii IT Microsoft, AOL Time Warner si Yahoo de a combate spam-ul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO