Business Hi-Tech

Markus Lause, Vodafone: Telefoanele simple mor. Trăiască smartphone-urile

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

13.07.2015, 00:07 743

Peste 40% dintre utilizatorii de telefonie mobilă din Ro­mânia au smartphone-uri, o creştere de aproximativ 10 punc­te procentuale în raport cu anul precedent, iar în aceste condiţii şi consumul de servicii de date creşte accelerat.

„Cea mai importantă tendinţă de pe piaţă, care se ma­ni­festă şi pe piaţa consumer şi pe cea business, este legată de smartphone-uri şi de cererea în creştere pentru servicii de date. Consumul de date este în creştere cu 80% de la an la an, iar rata de penetrare a smartphone-urilor a depăşit 40% şi a ajuns la 42-43% şi pe segmentul consumer şi pe cel busi­ness.Această tendinţă va continua: smartphone-urile şi ta­bletele devin din ce în ce mai ieftine, astfel încât eu cred că anul viitor vom asista la «moartea» telefoanelor sim­ple, a feature phone-urilor“, a declarat pentru ZF Markus Lause, director comercial pe segmentul business al Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO