Business Hi-Tech

LG: Piaţa de telefoane mobile va fi stabilă în 2015. Ponderea smartphone-urilor va ajunge la 70%

Piaţa locală de telefoane mobile se va menţine la nivelul înregistrat anul trecut

Piaţa locală de telefoane mobile se va menţine la nivelul înregistrat anul trecut

Autor: Ioana Nita

01.06.2015, 00:06 193
Piaţa locală de telefoane mobile se va menţine la nivelul înregistrat anul trecut, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi valoric, schimbările intervenind doar la ponderile smartphone-urilor şi ale telefoanelor simple (feature phone) în total vânzări.
 
„Piaţa va stagna anul acesta. Va creşte ponderea smartphone-urilor şi va scădea cea a feature phones, dar per ansamblu, ca număr de unităţi şi posibil şi ca valoare, piaţa de telefoane mobile se va situa la nivelul anului trecut“, consideră Ion Iosifescu, senior manager în cadrul diviziei mobile a LG Electronics Româ­nia, care lucrează în industria telecom din 2001.
 
În 2014 s-au vândut circa 4,5 mil. telefoane mobile în valoare de 550 mil euro. Smartphone-urile au avut o pondere de 55% ca număr de unităţi şi de 90% ca valoare. „Creşte ponderea smart­phone-urilor în total vânzări de telefoane mobile, însă preţul modelelor scade. Există smartphone-uri în ofertele operatorilor care costă 50 euro cu TVA inclusă, nefiind vândute împreu­nă cu abonament. La preţul aces­ta, anul trecut se vindeau feature phone-urile.“ Iosifescu estimează că vânză­rile de smartphone-uri vor reprezenta circa 70% din totalul livrărilor de telefoane mobile de anul acesta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO