Business Hi-Tech

M247, furnizor de soluţii ITC pentru companii, îşi măreşte investiţiile în infrastructură la 9 mil. euro, pe fondul unei cereri mai mari

Gabriel Popescu, director financiar al M247 Europe.

Gabriel Popescu, director financiar al M247 Europe.

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.02.2023, 17:13 352

M247 Europe, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de hosting, conectivitate şi administrare date din România, îşi măreşte investiţiile în infrastructură la 9 mil. euro, pe fondul unei cereri mai mari, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. M247 Europe a înregistrat în ultimii cinci ani o creştere constantă a cifrei de afaceri anuale de peste 22%, ajungând la valoarea de 24,6 milioane de euro în 2022, arată sursa citată, iar pentru anul în curs reprezentanţii companiei estimează o evoluţie cu două cifre a acestui indicator.

„Avansul activităţii M247 în 2022 a fost susţinut de digitalizarea activităţilor companiilor, interesul pentru securizarea segmentului ITC şi implementarea de proiecte de eficientizare a costurilor. Serviciile cloud s-au dovedit esenţiale în acest sens. Estimăm că această tendinţă se va menţine şi anul acesta. Astfel, suntem pregătiţi să ne dezvoltăm activitatea pentru a fi alături de partenerii noştri (...)”, a spus Gabriel Popescu, director financiar al M247 Europe.

În prezent, M247 Europe deţine în România două centre moderne de date, iar planurile reprezentanţilor vizează deschiderea unui nou centru de date în Bucureşti.

„În 2023 plănuim să dezvoltăm un nou centru de date de ultimă generaţie în Bucureşti, pentru a deservi atât companiile cu evoluţii rapide, care doresc să îşi extindă prezenţa regională, cât şi companiile care doresc să îşi crească prezenţa pe plan local”, a adăugat Gabriel Popescu.

La nivel global, compania operează una dintre cele mai extinse reţele, fiind conectată la cele mai importante puncte de internet exchange din lume, cu acces la peste 50 centre de date.

În 2022, compania a lansat propria soluţie de Public Cloud, pentru a permite companiilor gestionarea datelor la cel mai înalt nivel de securitate şi flexibilitate, la costuri accesibile, au mai transmis reprezentanţii în comunicatul de presă. „Mutarea datelor în cloud reduce costurile cu energia în companii, precum şi nevoia de spaţiu şi de investiţii în infrastructura ITC. Produsul este ideal pentru organizaţiile în dezvoltare, permiţând suplimentarea spaţiului necesar pentru stocarea în siguranţă a datelor.”

M247 Europe este un furnizor global de soluţii tehnologice pentru companii, cu sediul central în Bucureşti. Compania are o experienţă de peste 20 de ani, susţinând dezvoltarea companiilor şi instituţiilor publice prin servicii de conectivitate, cloud, hosting şi securitate cibernetică, inclusiv Backup date şi Disaster Recovery.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO