Business Hi-Tech

Lupta cu frauda a scazut de 6 ori piata de comert online

23.11.2005, 20:09 17

Valoarea tranzactiilor pe piata romaneasca de comert electronic a scazut de aproximativ 6 ori in lunile septembrie si octombrie, dupa ce pe piata au fost aplicate unele restrictii avand ca obiect reducerea numarului de fraude, a declarat Marin Mitroi, director al organizatiei de reglementare in domeniu Romcard.

"In luna august, inainte de aplicarea restrictiilor, valoarea tranzactiilor s-a situat la aproximativ 20 mil. dolari, iar in iunie si iulie s-au inregistrat valori asemanatoare", a spus Mitroi.

Restrictiile care au limitat valoarea tranzactiilor au fost cerute de companiile Visa si Mastercard in vederea prevenirii fraudelor si au fost implementate prin renegocierea contractelor dintre banci si comerciantii online. Principala conditie a fost ca acestia sa fie companii romanesti, iar produsele achizitionate sa fie livrate din Romania. Dupa scaderea pietei din lunile de toamna (minimul a fost atins in septembrie), industria a inceput sa isi revina si in prezent inregistreaza din nou un trend crescator, conform lui Mitroi.

Totodata, din totalul tranzactiilor de anul acesta, doar 10%-15% au apartinut cumparatorilor din Romania, a mai spus directorul Romcard.

Pe larg, in Ziarul Financiar de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO