Business Hi-Tech

Loteria Română cumpără sisteme IT de 13 milioane de euro

Loteria Română cumpără sisteme IT de 13 milioane de euro

Autor: Ştefan Vrabie

19.08.2011, 00:02 450

Loteria Română va organiza în această lună două licitaţii pentru a cumpăra echipamente IT pentru crearea unui centru de date şi de recuperare a informaţiilor în cazul unor dezastre, valoarea contractelor fiind estimată la aproximativ 55,5 milioane de lei (circa 13 milioane de euro), potrivit anunţurilor de participare publicate pe site-ul e-licitatie.ro pe data de 18 august.

Prima licitaţie organizată de compania naţională este estimată la o valoare de 21,3 milioane de lei (circa 5 milioane de euro) şi va cuprinde achiziţionarea de dispozitive de stocare cu acces direct, rutere de reţea, servere de reţea, servere pentru calculatoare, precum şi diverse pachete software şi sisteme informatice în vederea dezvoltării unui unui centru de date şi de recuperare a informaţiilor în cazul unor dezastre. Pe de altă parte, cea de a doua licitaţie pentru achiziţionarea un sistem informatic integrat este estimată la 34,2 milioane de lei (aproximativ 8 milioane de euro), potrivit anunţului de pe e-licitaţie.ro.

Contractul va cuprinde cumpărarea unui sistem de gestiune a bazelor de date, diverse tipuri de echipamente computerizate, pachete software şi sisteme informatice, pachete software IT, precum şi pachete software pentru crearea bazelor de date. Ambele contracte vor fi valabile 24 de luni de la data atribuirii şi vor fi finanţate din resurse proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO