Listarea Facebook

Listarea Facebook îl costă pe Zuckerberg un impozit record de 1,7 mld. dolari

Listarea Facebook îl costă pe Zuckerberg un impozit record de 1,7 mld. dolari

Autor: Radu Racu

05.02.2012, 15:17 1278

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ar putea vinde acţiuni în valoare de 1,67 miliarde de dolari, pentru a plăti impozitul pe profitul obţinut în urma listării la bursă a reţelei sociale, aceasta fiind cea mai mare taxă financiară plătită vreodată de o persoană fizică, scrie Bloomberg.


Zuckerberg are opţiunea de a cumpăra 120 de milioane de acţiuni Facebook la un preţ preferenţial de 6 cenţi pe unitate. Conform prospectului de listare prin care compania încearcă să strângă 5 miliarde de dolari, valoarea de piaţă a unei acţiuni va fi de circa 39,79 de dolari, diferenţa reprezentând un profit de 4,77 miliarde de dolari. La un impozit de 35%, rezultă o sumă de plată de 1,67 miliarde de dolari, arată Victor Fleischer, profesor de la Universitatea din Colorado.


Mark Zuckerberg este pe cale să devină unul din cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la peste 28 de miliarde de dolari, după listarea la bursă care ar trebui să plaseze valoarea totală a reţelei sociale la circa 100 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO