Business Hi-Tech

Licitaţii cu o valoare de 2 mil. euro la Ministerul Comunicaţiilor pentru soft, hardware şi consultanţă

Autor: Adrian Seceleanu

12.09.2011, 00:00 230

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a publicat la începutul acestei luni două anunţuri de participare pentru o serie de licitaţii cu o valoare cumulată de aproximativ două milioane de euro, prin care instituţia urmăreşte să achiziţioneze echipamente, software şi servicii de consultanţă.

Unul dintre contracte, cu o valoare totală estimată de 6,7 mil. lei (1,6 mil. euro), are în vedere "crearea unei platforme de e-Guvernare dedicate domeniului eParticipării în vederea realizării de simulări de politici socio-economice şi de dezvoltarea unui mediu de comunicaţii de tip comunitate în vederea dezbaterii electronice publice a politicilor analizate". Contractul este împărţit în trei loturi, din care cea mai mare sumă este alocată serviciilor de dezvoltare de software şi achiziţiei de licenţe pentru aplicaţii: 3,9 mil. lei (fără TVA). Ofertele pot fi depuse până la data de 17 octombrie.

Un alt contract, cu o valoare estimată de 1,8 mil. lei (aproximativ 400.000 de euro), vizează achiziţia de produse pentru proiectul "Studiu în vederea dezvoltării unui sistem cibernetic integrat la nivel european, utilizând un sistem pilot adresat principalilor furnizori naţionali de internet".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO