Business Hi-Tech

Licitaţie de 50 mil. euro pentru arhivarea în format digital a 5,1 milioane de cărţi funciare

Autor: Adrian Dumitrache

06.02.2012, 00:00 398

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va organiza în luna martie o licitaţie pentru servicii de arhivare şi conversie în format digital a 5,07 milioane de cărţi funciare, contractul fiind estimat la 217,7 mil.lei, inclusiv TVA (50 mil. euro).

Denumit "Conversie cărţi funciare într-o bază textuală de date şi arhivă digitală", contractul va fi susţinut din fonduri bugetare şi se va încheia pe o durată de patru ani de la data atribuirii, potrivit datelor din anunţul de participare. La licitaţie se pot înscrie firme care au înregistrat în perioada anilor 2008-2010 o cifră medie de afaceri de minimum 60 mil. lei.

De asemenea, ofertanţii trebuie să demonstreze că au prestat în ultimii trei ani un contract similar care a avut ca obiect prestarea de servicii arhivare electronică documente similare (ca format, stare de conservare/degradare) şi constituirea unei baze de date cu informaţiile preluate/indexate din documente, cu un volum cuprins între 12 şi 12,5 milione de pagini.

ANCPI a fost înfiinţată în 2004 prin reorganizarea Oficiului Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie. Guvernul a decis în luna septembrie a anului trecut trecerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO