Business Hi-Tech

LG ocupă locul 3 la vânzările de smartphone-uri

LG ocupă locul 3 la vânzările de smartphone-uri

Autor: Ştefan Stan

07.05.2013, 12:33 714

LG a obţinut din nou locul trei în clasamentul vânzărilor pe piaţa smartphone-urilor, întrecând compania chinezească Huawei, conform unui raport al Strategy Analytics, una din cele mai importante firme la nivel global care se ocupă cu studiul pieţei, scrie Mashable.  

Conform raportului Strategy Analytics, vânzările LG din primul trimestru al anului au fost de 10,3 milioane de unităţi, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 4,9%. LG a întrecut Huawei, care a vândut 10 milioane de unităţi în aceeaşi perioadă de timp. Primele două locuri în clasament sunt ocupate în continuare de Samsung, care a vândut 69,4 milioane de telefoane, şi de Apple, cu 37,4 milioane de unităţi vândute.

Compania sud-coreeană LG acoperă o gamă largă din piaţă cu modelele Optimus. Ultima apariţie LG în gama de top a smartphone-urilor este LG Optimus G Pro, telefon care a este disponibil pentru precomenzi încă din 3 mai, smartphone-urile urmând să fie livrate începând din 10 mai. Compania plănuieşte şi să lanseze anul acesta un smartphone cu un ecran OLED flexibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO