Business Hi-Tech

LG atacă piaţa premium cu un nou smartphone

James Marshall, head of product marketing LG Electronics Europe, a prezentat ieri la Bucureşti Optimus G

James Marshall, head of product marketing LG Electronics Europe, a prezentat ieri la Bucureşti Optimus G

Autor: Andreea Anghel

22.03.2013, 00:03 1077

LG Electonics România a lansat ieri pe piaţa locală smartphone-ul LG Optimus G, care va fi disponibil iniţial exclusiv prin reţeaua Orange la un preţ de 189 euro (TVA inclus) împreună cu un abonament Panteră 39, cu un tarif de 39 de euro pe lună.

Preţul fără abonament al telefonului este de aproximativ 500 de euro. LG Optimus G are un display de 4,7 inch Gorilla Glass 2, processor Qualcomm, Snapdragon S4 Pro Quad-core, cameră frontală de 13 MP şi baterie de 2100 mAh. Prin lansarea LG Optimus G, LG Electonic România speră la creşterea vânzărilor de smartphone-uri din gama premium, a spus Bumseop Lee, preşedinte al LG Electonics România.

Piaţa de smartphone-uri din România a crescut de la 600.000 de unităţi la aproximativ un milion anul trecut. În acest an piaţa ar putea creşte cu 50%, potrivit estimărilor companiei Gersim, cel mai mare distribuitor local de telefoane mobile. Cel mai mare jucător de pe piaţa locală de smartphone-uri este Samsung.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO