Business Hi-Tech

Konica Minolta Business Solutions România a înregistrat afaceri de 29 milioane de euro în anul fiscal 2020

Konica Minolta Business Solutions România a înregistrat...

Autor: Adrian Seceleanu

21.05.2021, 14:00 112

Konica Minolta Business Solutions România, unul dintre cei mai mari jucători de pe pe piaţa sistemelor de printare şi furnizor de soluţii şi servicii IT, a înregistrat în anul fiscal 2020 o cifră de afaceri de aproape 30 mil. euro.

„În anul fiscal 2020, Konica Minolta România a înregistrat o cifră de afaceri de 29 milioane de euro. Compania a obţinut o cotă de piaţă de 63%, pe segmentul sistemelor de tipar digital, şi 41%, pe segmentul de echipamente multifuncţionale laser A3 color pentru birouri”, conform datelor companiei. Compania are 30 de ani de activitate pe piaţa locală.

„Minolta a intrat pe piaţa din România prin vânzarea de copiatoare analogice şi faxuri cu hârtie termică. Din 2001, compania şi-a menţinut poziţia de lider pe segmentul echipamentelor laser color A3 pentru birouri. Din anul 2009, Konica Minolta România a ocupat primul loc pe piaţa sistemelor de tipar digital, la doar doi ani de la lansarea pe acest segment. Din 2014, compania s-a lansat ca integrator de soluţii şi servicii IT, iar în prezent oferă un portofoliu extins de soluţii destinate procesării automate a documentelor şi informaţiilor electronice, precum şi instrumente de comunicare şi lucru de la distanţă. În 2017, compania şi-a extins activitatea pe piaţa de tipar digital industrial, iar doi ani mai târziu a devenit lider pe acest segment. În 2021, compania şi-a consolidat poziţia de furnizor de sisteme de supraveghere şi soluţii de analiză video” a afirmat Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO