Business Hi-Tech

Iuliana Anton, fondatoarea unei şcoli de IT din Iaşi, cu peste 1.500 de cursanţi în 3 ani: Am primit întrebarea: „Mai are sens să ne facem IT-şti odată cu explozia AI?“. „Are, mai mult ca niciodată“

Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome: Anul 2023 a însemnat 40 de programe de mentorat, 577 de cursanţi, peste 70 specialişti IT care au beneficiat de finanţare 100%, prin fonduri europene, la cursurile de upgrade de skilluri.

Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome: Anul 2023 a însemnat 40 de programe de mentorat, 577 de cursanţi, peste 70 specialişti IT care au beneficiat de finanţare 100%, prin fonduri europene, la cursurile de upgrade de skilluri.

Autor: Adrian Seceleanu

31.01.2024, 12:00 3405

În 2023 compania a avut 570 de clienţi care au urmat cursuri de IT. Unul dintre cursurile pentru care a crescut cererea a fost cel de baze de date.

Explozia platformelor de inteligenţă artificială şi discuţiile frecvente despre asistenţi precum ChatGPT au început să determine oamenii care au în plan să facă o schimbare în carieră şi să devină IT-işti să se întrebe dacă această mutare mai are rost.

„Am fost întrebaţi dacă are sens să ne mai facem IT-işti“, a povestit pentru ZF Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome - o companie din Iaşi care oferă cursuri independente de training în diferite zone din tehnologie, şi care în ultimii trei ani a avut peste 1.500 de clienţi. Răspunsul este că e nevoie de oameni pregătiţi în tehnologie mai mult ca niciodată, spune Iuliana Anton. „Sigur că au sens cursurile de IT, acum mai mult ca niciodată! Până la urmă, şi AI-ul are nevoie de noi pentru a exista! Inteligenţa artificială nu a ajuns în punctul în care să înlocuiască oamenii, dar ne poate ajuta să devenim mai buni în profesiile noastre. Ar trebui să privim AI-ul ca pe un asistent! De exemplu, cei de la Microsoft îşi definesc asistenţii virtuali „co-pilots“, sugerând astfel colaborarea eficientă dintre tehnologie şi expertiza umană. AI-ul nu este altceva decât o extensie a noastră care contribuie la îmbunătăţirea performanţelor şi care ne deschide calea spre un viitor inovator“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO