Iuliana Anton, fondatoarea unei şcoli de IT din Iaşi, cu peste 1.500 de cursanţi în 3 ani: Am primit întrebarea: „Mai are sens să ne facem IT-şti odată cu explozia AI?“. „Are, mai mult ca niciodată“

Autor: Adrian Seceleanu 31.01.2024

În 2023 compania a avut 570 de clienţi care au urmat cursuri de IT. Unul dintre cursurile pentru care a crescut cererea a fost cel de baze de date.

Explozia platformelor de inteligenţă artificială şi discuţiile frecvente despre asistenţi precum ChatGPT au început să determine oamenii care au în plan să facă o schimbare în carieră şi să devină IT-işti să se întrebe dacă această mutare mai are rost.

„Am fost întrebaţi dacă are sens să ne mai facem IT-işti“, a povestit pentru ZF Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome - o companie din Iaşi care oferă cursuri independente de training în diferite zone din tehnologie, şi care în ultimii trei ani a avut peste 1.500 de clienţi. Răspunsul este că e nevoie de oameni pregătiţi în tehnologie mai mult ca niciodată, spune Iuliana Anton. „Sigur că au sens cursurile de IT, acum mai mult ca niciodată! Până la urmă, şi AI-ul are nevoie de noi pentru a exista! Inteligenţa artificială nu a ajuns în punctul în care să înlocuiască oamenii, dar ne poate ajuta să devenim mai buni în profesiile noastre. Ar trebui să privim AI-ul ca pe un asistent! De exemplu, cei de la Microsoft îşi definesc asistenţii virtuali „co-pilots“, sugerând astfel colaborarea eficientă dintre tehnologie şi expertiza umană. AI-ul nu este altceva decât o extensie a noastră care contribuie la îmbunătăţirea performanţelor şi care ne deschide calea spre un viitor inovator“.