Business Hi-Tech

IT&S: cresterea economiei, mai degraba in 2011

10.03.2010, 23:04 19

Compania locala International Transactions & Services(IT&S), specializata in distributia de produse IT, estimeaza cava inregistra in acest an afaceri intre 15 si 18 mil. euro, infunctie de evolutia pietei.

"In opinia noastra, s-a atins punctul de jos al scaderii, celmai probabil 2010 va fi un an de relativ echilibru in care, chiardaca va exista o crestere, aceasta nu va fi semnificativa - undevain jurul valorii de 5%", spune Dana Iorga, directorul general alcompaniei.

"Ceea ce ar putea duce la cresterea pietei sunt proiecteleguvernamentale, insa acestea raman in continuare o necunoscutapentru 2010, mai ales ca in 2009 nu au existat asemenea demersuri."In ce priveste perspectivele de reluare a cresterii economice,Iorga crede ca aceasta ar putea reveni mai degraba anul viitor."Considerand ca economia romaneasca are o intarziere de reactiefata de piata mondiala cu minimum 6 luni, in ce priveste evolutia,ne asteptam la o reluare a cresterii in a 2-a parte a anului 2010sau cel mai probabil incepand cu 2011."

Compania distribuie in prezent brandurile Canon, Dell, Fujitsu,Acer, Nec, Transcend si SMC dar intentioneaza sa adauge inportofoliu din a doua parte si televizoare LCD, unul dintresegmentele de piata care continua sa inregistreze vanzari ridicate."Ne propunem ca in prima jumatate a anului 2010 sa diversificamcategoriile de produse comercializate, adaugand portofoliuluiexistent televizoarele LCD", a spus Iorga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO