IT&S: cresterea economiei, mai degraba in 2011

Autor: Adrian Seceleanu 10.03.2010

Compania locala International Transactions & Services (IT&S), specializata in distributia de produse IT, estimeaza ca va inregistra in acest an afaceri intre 15 si 18 mil. euro, in functie de evolutia pietei.

"In opinia noastra, s-a atins punctul de jos al scaderii, cel mai probabil 2010 va fi un an de relativ echilibru in care, chiar daca va exista o crestere, aceasta nu va fi semnificativa - undeva in jurul valorii de 5%", spune Dana Iorga, directorul general al companiei.

"Ceea ce ar putea duce la cresterea pietei sunt proiectele guvernamentale, insa acestea raman in continuare o necunoscuta pentru 2010, mai ales ca in 2009 nu au existat asemenea demersuri." In ce priveste perspectivele de reluare a cresterii economice, Iorga crede ca aceasta ar putea reveni mai degraba anul viitor. "Considerand ca economia romaneasca are o intarziere de reactie fata de piata mondiala cu minimum 6 luni, in ce priveste evolutia, ne asteptam la o reluare a cresterii in a 2-a parte a anului 2010 sau cel mai probabil incepand cu 2011."

Compania distribuie in prezent brandurile Canon, Dell, Fujitsu, Acer, Nec, Transcend si SMC dar intentioneaza sa adauge in portofoliu din a doua parte si televizoare LCD, unul dintre segmentele de piata care continua sa inregistreze vanzari ridicate. "Ne propunem ca in prima jumatate a anului 2010 sa diversificam categoriile de produse comercializate, adaugand portofoliului existent televizoarele LCD", a spus Iorga.