Business Hi-Tech

Investigatie antitrust impotriva gigantilor Intel si AMD

09.06.2008, 20:04 15

Comisia Federala pentru Comert din SUA a lansat o investigatie antitrust impotriva companiei Intel, pentru comportament anticoncurential, potrivit unor surse citate de The New York Times.
Cel mai mare producator de microprocesoare din lume a confirmat primirea unei citatii din partea institutiei.
Publicatia a relatat ca Intel, Advanced Micro Devices (AMD) si alte companii mai mici din industria IT au inceput sa primeasca citatii din partea Comisiei. Insa, un oficial al Comisiei a declarat ca institutia nu confirma investigatiile. Intel este implicata in mai multe investigatii guvernamentale sau procese civile, legate de practicile de afaceri, iar autoritatile de re-glementare din Coreea de Sud au anuntat ca producatorul de microprocesoare si semiconductori a abuzat de pozitia dominanta detinuta.
Intel a anuntat ca a primit o citatie din partea Comisiei pentru Comert la 4 iunie, dar ca a colaborat cu institutia inca din anul 2006, furnizand documente si informatii.
In urma acestei citatii, comisia va putea obtine informatii nu numai de la Intel, ci si de la alte parti, precum principalul concurent al Intel, compania AMD.
Intel sustine ca practicile sale de afaceri respecta legislatia americana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO