Business Hi-Tech

Intel a prezentat în România sisteme de calcul pentru companii cu cea de-a şasea generaţie a gamei de procesoare Core vPro

Bogdan Georgescu, Channel Account Manager în cadrul organizaţiei Intel pentru Europa centrală şi de est

Bogdan Georgescu, Channel Account Manager în cadrul organizaţiei Intel pentru Europa centrală şi de est

29.03.2016, 14:49 290

Compania americană Intel a prezentat în cadrul unei conferinţe cea de-a şasea generaţie a gamei de procesoare Intel Core vPro, care asigură, potrivit datelor companiei, o performanţă crescută de 2,5 ori, o autonomie de trei ori mai mare şi un timp de răspuns de patru ori mai rapid comparativ cu un laptop mai vechi de cinci ani. Noile procesoare sunt incluse în special în sisteme de calcul dedicate mediului de business.

„Companiile caută soluţii de securitate avansate care să le permită să îşi păstreze datele în siguranţă, în condiţiile în care apar pe zi ce trece noi ameninţări. Cea mai nouă generaţie a gamei de procesoare Intel Core vPro vine cu noi capabilităţi de securitate la nivel hardware, ceea ce le permite PC-urilor să le asigure angajaţilor companiilor siguranţa şi productivitatea de care au nevoie”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager în cadrul organizaţiei Intel pentru Europa centrală şi de est.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii Intel au susţinut o demonstraţie live a tehnologiei Intel Unite, care le permite participanţilor la şedinţe să-şi partajeze mai uşor prezentările de pe laptopuri pe ecranele din sălile de conferinţă.

Pentru a utiliza Intel Unite este nevoie de un mini PC cu procesor Intel Core vPro.
În condiţiile în care este nevoie de un nivel de securitate avansat pentru atacurile tot mai sofisticate asupra datelor companiilor, Intel a dezvoltat o nouă soluţie numită Intel Authenticate, prezentată şi în cadrul evenimentului.

Aceasta este o soluţie de autentificare la nivel hardware, disponibilă pe cea de-a şasea generaţie a procesoarelor Intel Core vPro, care întăreşte protecţia identităţii pe PC, făcându-l mai puţin vulnerabil la atacurile de securitate, conform reprezentanţilor companiei. Soluţia Intel Authenticate verifică identitatea utilizatorului prin folosirea unei combinaţii de trei factori: “ceva ce ştii”, precum un număr personal de identificare; “ceva ce deţii”, cum ar fi un telefon mobil; şi “ceva ce eşti”, precum o amprentă. Departamentul IT poate alege dintre mai mulţi factori de autentificare în baza reglementărilor companiei, putând astfel să nu se bazeze doar pe memorarea de către angajaţi a unor parole complicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO