Business Hi-Tech

Integratorul Power Net vede crestere in 2010

09.12.2009, 23:04 32

Power Net Consulting, unul din cei mai mari furnizori de solutiiintegrate de pe piata locala, se asteapta ca veniturile companieisa revina pe crestere in 2010.

Anul trecut, firma a raportat o cifra de afaceri de 27 milioanede euro, cel mai inalt nivel atins de la fondarea companiei, inurma cu zece ani, si pana in prezent. Directorii executivi aicompaniei estimeaza o cifra de afaceri de 20 mil. euro in acest ansi se asteapta la o crestere a cifrei de afaceri cu 20% anul viitorla 24 de milioane de euro, comparativ cu estimarile anuluicurent.

Power Net are 25 de angajati, iar oficialii firmei spun ca vorcontinua recrutarile, ca parte a programului de dezvoltare - plancare nu are in vedere atragerea unui nou investitor in firma."Suntem prea tineri, inca la inceput, si nu vrem sa vindem acum", adeclarat Emil Munteanu, managing partner al companiei Power NetConsulting. "Nu am primit oferte pana acum si nici nu ne dorim", aadaugat el.

Vor sa reduca ponderea afacerilor cu statul din totalulincasarilor

Oficialii companei Power Net intentioneaza sa dezvolte segmentulde vanzari catre clienti privati anul viitor si sa ajunga la opondere egala intre cele doua segmente (privat-public). Pondereaactuala este de 75% pentru contractele cu statul si de 25% pentruproiectele realizate pentru firme private.

In acest an, Power Net a devenit System Integrator si AuthorizedWarranty Service Provider pentru International Business Machines(IBM), cel mai mare furnizor de servicii IT din lume. De asemenea,compania a incheiat un contract de parteneriat cu Oracle, unuldintre cei mai mari furnizori mondiali de software.

Printre proiectele realizate in 2009 se numara furnizarea desolutii pentru proiectul "IT Manager" condus de Romtelecom sidezvoltat pentru IMM-uri.

Power Net intentioneaza continuarea dezvoltarii proiectelor indomeniile information Software Infrastructure si Enterprise ITManagement, in 2010. Printre clientii companiei se numaraAdministratia Nationala a Vamilor, Camera Deputatilor, ConsiliulConcurentei, Inspectoratul General al Politiei Romane, MinisterulAdministratiei si Internelor si Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO