LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cum a schimbat pandemia ritualul de înfrumuseţare al românilor
Business Hi-Tech

InnovX-BCR a selectat 10 start-up-uri din România, Bulgaria, Canada, Elveţia şi Singapore, cu afaceri de peste 500.000 euro. „Vom continua să aducem start-up-uri inovatoare din toate colţurile lumii”

InnovX-BCR, program de accelerare dedicat businessurilor din zona de tehnologie, a selectat 10 start-up-uri din România, Bulgaria, Canada, Elveţia şi Singapore, cu afaceri de peste 500.000 de euro, pentru a intra în cadrul programului, potrivit unui comunicat.

„Programul de accelerare se extinde internaţional tot mai mult, iar în grupa Start-ups au participat pentru prima dată companii cu fondatori din patru ţări din Europa, Asia şi America de Nord. Vom continua să aducem start-up-uri inovatoare din toate colţurile lumii, pentru a crea un schimb de experienţe cu antreprenorii români şi pentru a atrage un portofoliu cât mai diversificat de mentori şi investitori”, a transmis Diana Dumitrescu, CEO al InnovX-BCR.

Astfel, 15 start-up-uri de tehnologie au participat într-un bootcamp de 12 săptămâni în care au avut acces la programe educaţionale dedicate diferiţilor membri ai start-up-urilor în funcţie de responsabilităţi. Spre exemplu, CEO - Program de educaţie financiară şi de business în vederea atragerii de finanţări de tip grant şi equity; CIO - Program educaţional de inovare şi CTO - Program educaţional dedicat tehnologiilor emergente, au mai transmis reprezentanţii programului dedicat start-up-urilor tech.

„Din cele 15 startup-uri care au participat în Bootcamp în grupa Startups, 10 au trecut de Selection Day şi au fost alese pentru a participa la etapele finale Elevator Pitch, în faţa echipei de management BCR, şi la Demo Day, pitch în faţa unor potenţiali investitori. Pentru prima oară, dintre start-up-urile finaliste au făcut parte 4 companii cu fondatori din Elveţia, Singapore, Bulgaria şi Canada”, au transmis reprezentanţii Innovix-BCR.

Primele trei locuri au fost ocupate de start-up-urile Kinderpedia din România - platformă SAAS şi o aplicaţie mobilă pentru ca părinţii să interacţioneze cu grădiniţele şi şcolile primare, cu scopul de a asigura cea mai bună îngrijire pentru copiii lor),, care a ocupat primul loc, locul doi a fost ocupat de WeaveAir din Canada -  o soluţie hardware şi software end-to-end pentru sistemele de distribuţie a aerului care previne răspândirea contaminării şi infectării aerului din clădiri), iar pe locul trei s-a situat un start-up din Elveţia, eCollect - un fintech care asigură gestionarea complet digitalizată a creanţelor pentru companii, ce utilizează tehnologii AI şi machine learning.

De asemenea, cele trei start-up-uri vor participa şi vor fi prezentate în faţa investitorilor şi potenţialilor parteneri la conferinţa Wolves Summit, ce va avea loc în Polonia pe 19-21 octombrie, unde InnovX-BCR este partener.

„La aproape trei ani de la începerea InnovX-BCR au trecut prin programele de accelerare 100 de start-up-uri din tehnologie. Am învăţat şi am adaptat curricula educaţională de la o grupă la alta, crescând constant numărul mentorilor şi al investitorilor cu care antreprenorii pot intra în contact. Cea mai importantă etapă pentru start-up-uri este cea de postaccelerare, unde continuăm să-i susţinem pentru a scala proiectele pe care le-au propus în cadrul Demo Day’’, a spus Ana-Maria Creţu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

Start-up-urile au fost selectate de un juriu format din: Paris Nikolopoulos (General Manager Coca-Cola Romania), Alin Stanciu (Partner Catalyst Romania II), Bartosz Lipnicki (Partner AlphaBeat), Andrei Dudoiu (Managing Partner & President BoD SeedBlink), Liviu Munteanu (Partner Founders Bridge), Alina Irma Orban (Commercial Lead Partner Microsoft Romania), Magdalena Jablonska (President of the Board MIT CEE Enterprise Forum), Oana Bâra (Head of Financing Programs at BCR), Bianca Spiridon (Head of Risk & Finance Project Management), Sorin Vişan (Executive Director - IT Solutions at BCR), Robert Velcu (Advisory Pre-Sales Engineer at UIPath) şi Valentin Filip (Partner Fortech Investments).

Acceleratorul InnovX-BCR este realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Mindspace şi MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.