Business Hi-Tech

IBM asteapta boomul pietei micilor patroni

21.06.2006, 19:04 35

Piata solutiilor IT (software, hardware, servicii) destinate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) va inregistra si in acest an o crestere semnificativa chiar daca un boom al pietei este asteptat dupa integrarea Romaniei in UE, conform estimarilor realizate de reprezentanti ai IBM Romania.
"Nu se poate spune ca pana acum piata solutiilor IT pentru IMM a explodat, dar, dupa integrare, acest lucru se va intampla", a spus pentru ZF Mihai Nastasescu, SMB Accounts Manager IBM Romania. "Firmele locale vor fi nevoite sa instaleze aplicatii de baza, precum cele financiare, de vanzari sau management al stocurilor - pentru a-si putea mentine sau crea legaturile de afaceri cu parteneri straini. IMM-urile vor fi practic nevoite sa utilizeze solutii IT care sa le faciliteze obtinerea rapida a unor rapoarte credibile, sau controlul permanent asupra stocurilor, spre exemplu", a adaugat Nastasescu.
Pentru acest an, IBM Romania si-a propus o crestere cu 30% a afacerilor cu solutii IT destinate IMM-urilor, a declarat Nastasescu. IBM Romania a lansat recent trei noi solutii de infrastructura IT pentru IMM-uri: IBM Tivoli Directory Integrator, Express Desktop Management Services si Grid&Grow Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO