Business Hi-Tech

IBM a deschis in Capitala un centru de servicii

19.12.2007, 17:48 18

IBM Romania, subsidiara locala a celui mai mare furnizor de servicii IT din lume, a inaugurat la Bucuresti un centru de servicii in care lucreaza in prezent 250 de oameni si care deserveste clienti precum BMW, Intermarket Bank, Panasonic si Agentia Nationala de Cadastru. IBM detine pe piata locala si alte centre de servicii, care aveau la finele lunii septembrie a anului trecut peste 500 de angajati. IBM nu comunica date privind numarul de angajati pe segmente de business. Compania nu a furnizat, de asemenea, detalii privind nivelul investitiei in acest proiect.
"Inaugurarea in Bucuresti a centrului global de distributie servicii reprezinta o materializare a eforturilor permanente ale IBM in a aborda oportunitatile oferite de pietele emergente, cum este cea din Romania. Existenta unui rezervor de talente, competentele tehnice si politicile economice favorabile de afaceri califica Romania ca fiind un loc ideal pentru compania IBM in oferirea unui portofoliu larg de servicii clientilor globali si locali, sprijinindu-i astfel in obtinerea cresterii si eficientei economice", a declarat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM Romania.
Centrul IBM din Bucuresti este integrat cu reteaua IBM de distributie globala, alcatuita la nivel global din peste 80 de centre, si furnizeaza servicii IT pentru dezvoltarea aplicatiilor de afaceri, mentenanta, testare si livrarea de solutii bazate pe aplicatii standard precum Websphere, SAP, Oracle. Centrul ofera asistenta clientilor in mai multe limbi inclusiv engleza, franceza, germana, italiana si spaniola, conform oficialilor IBM.
"Investitia in centrul global de distributie servicii din Romania este o parte esentiala a strategiei IBM de a deveni o afacere integrata global", a spus Michael Dietz, vicepresedinte, responsabil de centrele de servicii IBM in Europa de Est.
Pe langa centrele IBM, alte doua multinationale americane din industria IT&C, respectiv HP si Oracle, au deschis asemenea afaceri, si au cateva mii de angajati.
IBM Romania a facut anul trecut un profit net de 2,7 mil. euro la afaceri de 38,6 mil. euro, conform datelor publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finante. Cifrele nu reflecta intreg businessul IBM din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO