Business Hi-Tech

Huawei: Aşteptăm stabilizarea mediului politic pentru a decide dacă ne extindem într-un nou oraş

Huawei: Aşteptăm stabilizarea mediului politic pentru a...

Autor: Ioana Nita

11.11.2015, 15:04 1062

Compania chineză Huawei Technologies, specializată în furnizarea de echipamente şi servicii pentru industria de telecomunicaţii, va lua o decizie cu privire la extinderea centrelor globale de servicii pe care le are pe plan doar după ce mediul politic se va stabiliza, potrivit reprezentanţilor Huawei.

“Nu confirmăm încă extinderea pentru că aşteptăm ca mai întâi să se stabilizeze mediul politic din România şi apoi vom vedea ce decizie vom lua”, a spus Andy Hu, director de comunicare în cadrul Huawei România.

Victor Stan, director în cadrul centrului global de servicii (Global Service Center - GSC) al Huawei România, declarase la sfârşitul lunii trecute la conferinţa ZF Digital 2015 că grupul chinez are intenţia de a se extinde pe plan local.

 „Explorăm deschiderea unui nou centru în partea de vest a ţării. Este posibil să facem anunţul până la sfârşitul anului“. 

Compania chineză are două centre globale de suport în Bucureşti, unul axat pe partea tehnică şi unul dedicat zonei financiare. Pe lângă cele două centre globale de servicii, Huawei are şi două divizii care deservesc piaţa locală, oferind produse şi servicii pentru operatorii de telecom, companii, dar şi pentru consumatori - smartphone-urişi tablete. În total, Huawei are peste 1.200 de angajaţi în România.

“România este o prioritate pentru Huawei în Europa. Nu există alt centru Huawei în UE care să aibă atât de mulţi angajaţi – peste 1.200. În Europa Huawei are în total 8.000 de angajaţi”, a punctat Andy Hu.

Shen Dahai, manager în cadrul GSC Huawei România, a completat:

“Este cert că vom extinde partea de externalizare servicii. Extinderea centrului va depinde însă şi de dezvoltarea business-ului”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO