Business Hi-Tech

Horia Păcurar, CAPEX.com: În România există dorinţă de tranzacţionare, dar încă suntem în partea incipientă

ZF Digital Summit 2022

Horia Păcurar, CAPEX.com: În România există dorinţă...

Autor: Ramona Cornea

08.11.2022, 13:55 338

În România există dorinţă de tranzacţionare, dar ţara noastră este încă în partea incipientă, afirmă Horia Păcurar, director sucursală al CAPEX.com.

„În România există această dorinţă de tranzacţionare, o vedem peste tot, dar încă suntem în partea incipientă”, a declarat Horia Păcurar în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2022.

Ce a mai declarat Horia Păcurar în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2022?

• CAPEX.com este un broker online reglementat şi, la nivel local, autorizat de ASF, ce oferă clienţilor acces la o multitudine de instrumente financiare, de la piaţa derivatelor la acţiuni directe.

• Românii sunt targetaţi de aceste companii false. Noi avem patru licenţe pe patru zone geografice diferite şi pot să spun că acest lucru se întâmplă peste tot. Văd asta şi în Spania, Germania, şi în zona Golfului. Oamenii sunt uşor de păcălit.

• Utilizatorii trebuie să se uite în primul rând la cum este site-ul tradus în limba română. De obicei, un site fantomă va avea o limbă română foarte ciudată. În al doilea rând, utilizatorii trebuie să se uite la partea de jos a site-ului, la partea de autorizaţii şi reglementări. Un broker autorizat îşi va trece întotdeauna acolo cine îl reglementează, care este numărul licenţei, dacă are sau nu sucursale şi altele. De asemenea, trebuie să se uite cu mare atenţie la numărul de contact şi unde sunt localizate birourilor.

• Este foarte puţin probabil ca un broker autorizat să te pună să cumperi o anumită criptomonedă, să o trimiţi într-un anumit portofel sau ceva de genul acesta.

• Este ca la medic, este mai importantă prevenţia decât tratarea. Cred că este de datoria fiecărui broker autorizat să folosească cel puţin o parte din pagina sa pentru un fel de ghid pentru a te feri de platforme false. Este şi de datoria autorităţii de supraveghere din fiecare stat european să pună alerte mai vizibile pentru orice intră pe site-urile respective.

• Întotdeauna legislativul va veni în urma inovaţiei tehnologice, putem numai să susţinem şi să încurajăm. 

• Noi vrem să aducem prin aplicaţie uşurinţă şi anumite caracteristici şi unelte care sunt mult mai interesante şi mai importante pentru utilizatori decât să ai o interfaţă foarte simplă şi să poţi să vinzi şi să cumperi foarte rapid o acţiune. Există traderi experimentaţi care sunt interesaţi de analiză grafică destul de avansată şi asta încercăm să facem pe această aplicaţie, ca ambele părţi să fie satisfăcute, utilizatorul de Revolut, dar şi cel experimentat, care vrea mai mult de la o aplicaţie.

• Totul este diferit când eşti reglementat şi autorizat – ai încrederea ca utilizator nou că acea platformă are accesul la o piaţă de tranzacţionare care este reglementată, ai certitudinea unor execuţii de bună calitate ale ordinelor tale, eşti protejat de un fond de compensare, ştii că persoana cu care colaborezi are o anumită pregătire, ai siguranţa fondurilor tale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO