Business Hi-Tech

Horia Cazan, directorul tehnic al TVR: Singura problemă a trecerii la emisia digitală sunt banii. VIDEO

25.09.2014, 20:45 639

Singura problemă a trecerii României la televiziunea terestră digitală de la cea analogică, proces care ar trebui să fie finalizat în luna iunie a anului viitor, este reprezentată de bani, a declarat Horia Cazan, directorul tehnic al TVR în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii ZF Live, transmise de la conferinţa International Digital Forum 2014.

“În ce priveşte planurile de implementare a emisiei digitale - singura problemă ar fi banii, însă România are nişte obligaţii de respectat”, a spus Cazan. În ce priveşte intenţia Radiocom de a contracta un credit de la furnizorul infrastructurii, Cazan a spus că această soluţie va fi mai scumpă. “Din experienţa noastră a reieşit că atunci când lucrezi cu banii furnizorului plăteşti mai mult.”


Ce a mai spus Horia Cazan la ZF Live:

* Ne-a surprins că ANCOM s-a mişcat atât de repede, pentru ca acestea sunt nişte licitaţii complexe.

* TVR a implementat deja televiziunea digitală din 2005. TVR este îngrijorat că lipsa finanţării pentru un lanţ nou de emiţătoare şi antene, ar putea să aibă efecte negative, adică să ducă la închiderea reţelei analogice TVR 2 şi să fie folosite echipamentele de acolo.  Ceea ce înseamnă că unele zone captive urmează să nu mai aibă emisie, în locurile cu antenă analogică şi nu s-ar mai repsecta dreptul la libera informare. Presupun că dacă Radiocom nu va avea finanţare, nu va avea altă modalitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO