Business Hi-Tech

Hackerii de la Anonymus se pregătesc să atace robotul Curiosity, de pe Marte

Hackerii de la Anonymus se pregătesc să atace robotul Curiosity, de pe Marte

Autor: Radu Racu

15.08.2012, 13:28 2324

Robotul Curiosity, trimis de NASA pe planeta Marte, ar putea fi următoarea ţintă a hackerilor de la Anonymus, susţine o firmă specializată în securitatea informatică, citată de Daily Mail.

Compania newyorkeză Flashpoint Partners susţine că a interceptat un mesaj pe un canal privat de chat postat de hackerii grupării care cereau ajutor pentru decriptarea semnalelor pe care agenţia aerospaţială americană le utilizează pentru a comanda robotul Curiosity.

Mesajul cerea ajutor de la persoane localizate în Madrid sau Canbarra, care ar putea "izola semnalul uriaş de control pentru sistemul Mars Odyssey / Curiosity". Cele două locuri menţionate în mesaj sunt folosite de NASA pentru a comunica cu robotul.

Flashpoint Partners a inclus mesajul în alerta pe care o trimite în fiecare zi clienţilor proprii.

În ciuda atenţionării există speculaţii pe grupuri de discuţie care susţin că mesajul ar fi fals sau o capcană pentru prinderea adevăraţilor hackeri.

Hackerii de la gruparea Anonymus au devenit celebri după ce au reuşit să penetreze bazele de date ale mai multor instituţii publice şi private, printre care mai multe site-uri ale guvernului american şi site-ul Visa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO