Business Hi-Tech

GSMA, organizaţie ce reprezintă operatorii de telefonie mobilă la nivel global: Până în 2024, serviciile mobile vor genera 4,9% din PIB-ul global. Tehnologia 5G poate creşte PIB-ul mondial cu 2,2 trilioane de dolari

GSMA, organizaţie ce reprezintă operatorii de telefonie...

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.05.2021, 22:10 70

În 2019, serviciile mobile au generat aproximativ 4,7% din Produsul Intern Brut (PIB) global şi se estimează că până în 2024 contribuţia acestora va ajunge la circa 4,9% din PIB, potrivit reprezentanţilor GSMA, organizaţie care reprezintă interesele operatorilor de telefonie mobilă din întreaga lume şi a organizaţiilor din sectoarele adiacente industriei.

De asemenea, integrarea tehnologiei 5G în munca şi viaţa de zi cu zi poate avea un impact semnificativ în dezvoltarea economiilor şi poate creşte PIB-ul mondial cu 2,2 trilioane de dolari, au mai transmis reprezentanţii GSMA.

„Acest lucru se poate întâmpla numai dacă există resurse de spectru suficiente pentru a asigura capacitatea de inovaţie şi dezvoltare. În acest moment, însă, potenţialul economic al 5G se află într-o zonă de risc, deoarece ţările au divergenţe asupra spectrului 6 GHz. Noua tehnologie va putea accelera transformarea digitală a tuturor industriilor şi sectoarelor, declanşând noi valuri de inovaţie de care vor beneficia miliarde. Această tehnologie este crucială pentru obiectivele legate de mediu şi climă, deoarece conectivitatea înlocuieşte carbonul. Cu toate acestea, pentru a ajunge la toţi utilizatorii, industriile vor avea nevoie de capacitatea suplimentară pe care o oferă banda de 6 GHz.”

Conform GSMA, banda 6 GHz este esenţială nu numai pentru operatorii de reţele mobile, pentru a oferi o conectivitate îmbunătăţită, ci şi pentru a furniza viteza şi capacitatea datelor necesare pentru oraşele inteligente, transport şi fabrici.

„Se estimează că reţelele 5G au nevoie de 2 GHz de spectru de mid-band în următorul deceniu pentru a-şi valorifica întregul potenţial. Împreună cu Ericsson, Huawei, Nokia şi ZTE, GSMA atrage atenţia referitor la importanţa benzii 6 GHz pentru viitorul 5G. Viteza maximă şi capacităţile 5G depind de accesul la spectrul de mid-band. Pentru a asigura performanţa 5G pe termen lung este nevoie de mai multă capacitate în această zonă, iar 6 GHz este un candidat principal.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO