Business Hi-Tech

Grupul Arval lansează pe piaţa naţională Arval Car Sharing - o aplicaţie mobilă de car sharing dedicată companiilor. „Este o soluţie ce şi-a dovedit viabilitatea în peste 10 ţări. Ne bucurăm că o putem oferi de-acum şi companiilor din România”

Grupul Arval lansează pe piaţa naţională Arval Car...

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.03.2024, 16:05 62

Grupul Arval, anunţă lansarea pe piaţa din România a aplicaţiei mobile de car sharing dedicată exclusiv companiilor. Aplicaţia care este utilizată în mai multe ţări din Europa, cu peste 22.000 de utilizatori înrolaţi care folosesc aplicaţia în mod curent, are ca obiectiv să ajute managerii de flote să eficientizeze costurile cu flota şi să ofere angajaţilor maşini pe care aceştia să le partajeze cu uşurinţă, au transmis reprezentanţii companiei Arval România printr-un comunicat. De asemenea, aplicaţia aduce avantaje atât pentru angajaţi cât şi pentru angajatori. Astfel, companiile care operează flote auto vor dispune de un ajutor în reducerea efectivă a costului total de operare sau mobilitate (CTO), optimizarea utilizării maşinilor din flotă, optimizarea ocupării locurilor de parcare şi fidelizarea angajaţilor. Pe de altă parte, angajaţii beneficiază de o soluţie nouă de mobilitate, fie în interes de serviciu, fie personal, dar care de asemenea contribuie şi la creşterea echităţii sociale, printre aceştia, fiind în acelaşi timp şi o soluţie alternativă la transportul în comun.

„Soluţiile pe care le oferă Arval România pun în general accentul pe optimizarea managementului flotelor auto prin soluţii de mobilitate sustenabilă. Cu Arval Car Sharing completăm portofoliul de produse de mobilitate Arval cu un plus de avantaje pentru utilizatorii finali, angajaţii respectivelor companii. Dacă un manager de flotă are acces în timp real la o mulţime de date relevante, care vor contribui la formarea unei arhitecturi dinamice şi eficiente a flotei companiei, angajaţii se bucură de o experienţă fluidă, având nevoie doar de telefonul mobil pentru a rezerva, deschide şi porni un autoturism. De asemenea, vorbim despre un produs high-end ce a fost dezvoltat de BNP Paribas şi rafinat în timp pe pieţe din Europa, ceea ce înseamnă că acum, la momentul lansării în România, Arval Car Sharing este o soluţie modernă ce şi-a dovedit viabilitatea în peste 10 ţări. Ne bucurăm că o putem oferi de-acum şi companiilor din România şi că ne întregim oferta de soluţii de mobilitate sustenabilă cu această aplicaţie care le completează în mod armonios”, a spus Roxana Lupescu, General Manager Arval România.

Practic, Arval Car Sharing este o alternativă modernă şi flexibilă pentru accesarea soluţiilor de mobilitate oferite de companie, arată sursa citată.

„Telefonul mobil pe care este instalată aplicaţia devine atât platformă de rezervare, cât şi ”cheie” a maşinii, autoturismele din flotă fiind deschise, pornite şi închise cu ajutorul aplicaţiei. Se reduce astfel birocraţia asociată în mod tradiţional cu procesul de folosire a autoturismelor din flotă şi creşte exponenţial uşurinţa utilizării.”

Platforma de management a flotei pe care a fost dezvoltată aplicaţia permite repartizarea autoturismelor pe categorii către angajaţi şi accesul la date care permit un grad ridicat de eficientizare, potrivit reprezentanţilor companiei. „Nivelul de utilizare al autoturismelor creşte, iar în cazuri specifice se poate chiar ajusta numărul maşinilor din flotă, dacă nu este calibrat pe nevoile curente. În acelaşi timp, monitorizarea continuă a flotei contribuie la procesul de eficientizare prin livrarea de date în timp real cu privire la modul şi gradul de utilizare.”

Apărută ca răspuns la problemele întâmpinate în timpul pandemiei, ideea de car sharing corporativ este, în prezent, tot mai utilizată la nivelul companiilor, graţie beneficiilor pe care le aduce atât angajatorilor, cât şi angajaţilor. „Conform Observatorului Arval pentru Mobilitate - Barometrului Flotelor şi Mobilităţii 2023 (un studiu anual realizat în România şi la nivel mondial de BNP Paribas Group, din care face parte si Arval Service Lease Romania), 64% dintre companiile din România au implementat deja cel puţin un sistem de mobilitate pentru angajaţii lor, în timp ce 90% dintre acestea au planificate investiţii sau intenţionează să investească în astfel de soluţii de mobilitate sustenabilă. În concordanţă cu tendinţele europene, în România, cele mai răspândite astfel de soluţii sunt transportul public şi partajarea autoturismelor.”

Arval este fondată în 1989 ca parte a grupului BNP Paribas în divizia Retail Banking & Services, fiind specializată în soluţii de mobilitate sutenabilă, cu contracte de leasing operaţional full service încheiate pentru mai mult de 1,7 milioane de maşini la nivel global până la finalul lui decembrie 2023. Cu peste 8.400 de angajaţi în 29 de tări, compania oferă soluţii de mobilitate pentru clienţii săi, de la corporaţii internaţionale la companii mici şi clienţi persoane fizice.

În România, Arval este prezent din 2006 şi are o echipă de peste 100 de experţi ce oferă servicii de mobilitate sustenabilă clienţilor din portofoliul companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO