Business Hi-Tech

Grecia: negocierile cu Deutsche Telekom continua

25.04.2008, 20:15 12

Grecia si Deutsche Telecom continua negocierile referitoare la vanzarea unei parti din actiunile detinute de stat la operatorul de telecomunicatii OTE catre grupul german, au declarat oficiali ai guvernului elen, dezmintind astfel informatiile din presa conform carora discutiile ar fi blocate.
Presa elena si straina a relatat ca negocierile dintre reprezentantii Ministerului de Finante si cei ai Deutsche Telecom referitoare la componenta conducerii OTE si pretul care va fi platit de grupul german pentru actiunile operatorului de telecomunicatii se afla in pragul colapsului.
"Nimic nu s-a schimbat. Negocierile continua", a declarat un oficial al Ministerului Finantelor, citat de Reuters.
Alt reprezentant al guvernului a spus ca discutiile referitoare la prerogativele conducerii sunt dificile, dar ca ambele parti doresc sa se ajunga la un acord.
La inceputul saptamanii, un oficial guvernamental a spus ca cele doua parti au convenit ca Grecia sa desemneze presedintele consiliului de administratie al OTE, iar Deutsche Telekom sa numeasca directorul general.
Autoritatile elene si reprezentantii Deutsche Telekom au purtat negocieri intense, incepand de luna trecuta, pentru a stabili detaliile acordului.
Guvernul elen vrea sa vanda o participatie de 3% la OTE catre Deutsche Telekom, la un pret de peste 26 de euro pe unitate si sa mentina un rol puternic asupra deciziilor conducerii.
Mai multe publicatii au relatat insa ca cele doua parti nu reusesc sa ajunga la un acord asupra ambelor probleme.
"Acordul referitor la OTE este in pericol. Negocierile intre statul elen si Deutsche Telekom sunt in pragul colapsului", potrivit publicatiei elene Kathimerini, in timp ce ziarul german Handelsblatt a publicat un punct de vedere similar.
Grupul german a incheiat in martie un acord pentru cumpararea a 20% din actiunile OTE de la fondul de investitii MIG, pentru 2,5 mld. euro.
Pentru a-si majora participatia peste acest nivel, Deutsche Telekom are nevoie de acordul guvernului elen, potrivit legislatiei din Grecia.
OTE controleaza in Romania Romtelecom, Cosmote si Germanos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO