Business Hi-Tech

Google vrea sa transfere online agenda clientilor

14.04.2006, 00:00 17

Cel mai mare motor de cautare din lume, Google, a lansat ieri un nou software in versiune beta (perioada de test), mai exact un calendar online, cu ajutorul caruia utilizatorii isi pot organiza agenda pe Internet, avand posibilitatea sa o acceseze oriunde ar fi, scrie Financial Times.

Prin lansarea Google Calendar, compania intra in competitie cu cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, care ofera servicii similare in cadrul aplicatiei Outlook din suita de programe Office, una dintre cele mai importante surse de venit pentru gigantul american.

In plus, noua aplicatie online a Google accentueaza tot mai mult ideea ca motorul de cautare se afla intr-o continua transformare, avand in plan sa devina un adevarat portal de Internet care sa concureze direct Yahoo, scrie Financial Times.

"Google Calendar este un serviciu care ajuta la organizarea informatiilor de peste tot din lume, pe care le va face accesibile tuturor utilizatorilor, mai ales pentru ca poate fi accesat de pe orice PC", a explicat Carl Sjogreen, manager in cadrul proiectului Google Calendar.

Pe de alta parte, noile lansari ale Google determina si alte companii sa ia masuri. "Inca de la aparitia Gmail, Yahoo a accelerat procesele de dezvoltare de noi servicii si chiar testeaza in acest moment o aplicatie online bazata pe o tehnologie Oddpost (companie pe care a cumparat-o in 2004 - n.r.)", a precizat Andy Spillande, director in cadrul Yahoo Mail.

Pentru a accesa Google Calendar, utilizatorii trebuie sa aiba un cont de posta electronica la Gmail. Pentru a se conecta, utilizatorii trebuie sa acceseze site-ul www.google.com/calendar si sa introduca numele de utilizator si parola, dupa care isi pot planifica agenda si sa-si stabileasca programul.

Avantajul ar fi ca indiferent de locul in care s-ar afla utilizatorii, acestia pot accesa si verifica agenda personala, pot efectua cautari in cadrul acesteia si chiar au posibilitatea sa o faca publica, astfel incat orice utilizator sa o poata accesa in urma unei cautari dupa numele proprietarului.

Totodata, Google a anuntat ca a inregistrat un brevet de inventie pentru o noua tehnologie de cautare prin voce. anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO