Business Hi-Tech

Google rezolvă problemele de vulnerabilitate ale telefoanelor Android, criptând datele transmise de serviciile sale

Google rezolvă problemele de vulnerabilitate ale telefoanelor Android, criptând datele transmise de serviciile sale

Autor: Adrian Voicu

19.05.2011, 16:31 721

Google a anunţat că a lansat un patch (secvenţă de program) caresă elimine vulnerabilitatea smartphone-urilor Android pe reţeleleWiFi neprotejate, după ce în urmă cu o zi analişti ai Universităţiigermane Ulm au observat că 99% dintre aceste telefoane pot fi"ascultate" în momentul în care comunică cu serviciile GoogleCaldendar sau Google Contacts.

Patch-ul se adresează serverelor Google şi nu necesită niciointervenţie din partea utilizatorilor smarphone-urilor, prin acestaserviciile Google obligând telefoanele cu sistem de operare Androidsă se folosească de un protocol de comunicare securizat (https) cenu va permite interceptarea transmisiunii de către un atacator.

Ultimele versiuni ale telefoanelor Android (2.3.4) şi aletabletelor (3.0) nu par afectate de această problemă, dar cum 99%dintre proprietarii de device-uri Android folosesc sisteme deoperare anterioare versiunii 2.3.4, a fost necesară găsirea acesteisoluţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO