Business Hi-Tech

George Enescu - 130 de ani de la naşterea compozitorului. Google îl omagiază cu un doodle

George Enescu - 130 de ani de la naşterea compozitorului. Google îl omagiază cu un doodle

Autor: Madalina Cerban - Mediafax

19.08.2011, 11:30 550

Google şi-a modificat, vineri, logoul pentru a-l omagia pe George Enescu, la împlinirea a 130 de ani de la naşterea celebrului compozitor român.

Vineri, se împlinesc 130 de ani de la naşterea lui George Enescu, figură emblematică pentru cultura muzicală românească şi unul dintre cele mai importante nume din galeria internaţională a marilor compozitori şi interpreţi ai secolului al XX-lea.

Noul logo al Google îl prezintă pe compozitorul român în timp ce cântă la vioară. Totodată, în noul logo, peste cuvântul "Google" apare un portativ cu note muzicale.

Motorul de căutare Google alege rar să omagieze o personalitate din România, modificându-şi logoul în acest sens. Anul acesta, Google l-a mai omagiat pe sculptorul român Constantin Brâncuşi. Astfel, pe 19 februarie, Google a celebrat 135 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, noul logo fiind alcătuit din imagini ale unor lucrări realizate de celebrul sculptor, printre care "Domnişoara Pogany" şi "Sărutul".

George Enescu (născut pe 19 august 1881, la Liveni, Botoşani - decedat pe 4 mai 1955, la Paris) este considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni români. Personalitatea sa artistică s-a manifestat în multiple ipostaze: compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO