Business Hi-Tech

General Electric profita din plin de era digitala

18.07.2000, 00:00 11



Cea mai mare companie din lume, General Electric, a inregistrat o crestere cu 20% a profitului in al doilea trimestru al acestui an datorita in mare parte impulsionarii activitatii sale de comert electronic. Beneficiile companiei in perioada mentionata s-au ridicat la 3,38 miliarde de dolari de la 2,82 miliarde USD in aceeasi perioada a anului anterior. Veniturile GE au crescut si ele cu 20% pana la nivelul record de 32,9 miliarde dolari, de la 27,4 miliarde in 1999.

"Afacerile GE continua sa se soldeze cu rezultate record iar operatiunile decurg foarte bine in segmentele de piata ce le revin", comenteaza Jack Welch, presedintele companiei americane.

"Cel mai impresionant este faptul ca evolutia veniturilor este uriasa: 600 milioane de dolari", subliniaza Bill Fiala, analist la Edward Jones din St. Louis.

Compania a carei infiintare a avut loc in urma cu 108 ani are in prezent cea mai mare capitalizare de piata din lume. Conducerea concernului considera ca societatea va continua strategia de reducere a costurilor si de imbunatatire a activitatilor sale de baza prin desfasurarea de afaceri pe Internet.

"Pentru noi, intreaga lume e-business este o noua oportunitate de obtinere a unei productivitati mai mari", a declarat Dennis Dammerman, vicepresedintele GE. "Credem ca astfel vom reusi sa diminuam de zece ori costurile cu efectuarea tranzactiilor", precizeaza Dammerman.

Strategia globala a companiei si expansiunea sa in comertul electronic au condus la cresterea valorii actiunilor sale cu peste 40% in numai un an.

Compania se afla acum in mijlocul unei schimbari majore a echipei manageriale o data cu retragerea presedintelui Welch, aflat la conducerea societatii in ultimii 20 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO