Business Hi-Tech

Fujitsu Siemens: Semestrul I ne va aduce 26 mil. euro

11.06.2008, 20:01 15

Reprezentanta locala a producatorului de PC-uri Fujitsu Siemens Computers (FSC) tinteste o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro in prima jumatate a anului financiar (aprilie-septembrie), potrivit directorului general al companiei, Dragos Nicolaescu.
"Pentru intregul an financiar 2008 - 2009 (care se incheie la 31 martie 2009 - n. red.), obiectivul companiei este atingerea unei cifre de afaceri de 75 de milioane de euro. Obiectivul meu personal pentru acest interval este o crestere a afacerilor cu 30%, la 85 de milioane de euro", a adaugat Nicolaescu.
Compania a incheiat anul fiscal trecut cu o cifra de afaceri de 63,9 milioane de euro, in scadere usoara fata de obiectivul initial de 65 de milioane de euro. "Pe segmentul laptopurilor am observat o presiune foarte mare din partea producatorilor asiatici, care si-au facut simtita prezenta", a justificat oficialul companiei.
Nicolaescu a precizat ca, in primul trimestru calendaristic al anului, FSC Romania a urcat pe prima pozitie pe segmentul serverelor x86, avand o cota de 31,1% din piata, potrivit unui studiu al firmei de cercetare a pietei IDC (International Data Corporation). Compania este urmata de catre HP, Dell si IBM. In T1 2008, FSC Romania controla 7,1% din piata serverelor.
"Am investit foarte mult in aceasta directie, atat in recrutarea de personal, cat si in campanii de promovare, iar obiectivul a fost atins", a spus Nicolaescu, adaugand ca FSC Romania intentioneaza sa isi pastreze prima pozitie pe piata locala a serverelor, dar si pe piata laptopurilor, unde are o cota de 17,7% in primele trei luni ale anului, in scadere cu 3,9% fata de T1 2007.
"Mentinerea pozitiei pe segmentul laptopurilor necesita un efort din ce in ce mai mare, dar acest fenomen se manifesta la nivelul intregii regiuni EMEA", a declarat Nicolaescu.
Computerele portabile genereaza cea mai mare parte a veniturilor companiei (40-50%), sistemele desktop si serverele contribuind fiecare cu cate 25%.
FSC a lansat pe piata locala seria de laptopuri Amilo 3000, care cuprinde patru modele, cu preturi cuprinse intre 1.499 de lei si 4.000 de lei (412 - 1098 de euro), care vor fi disponibile pe piata din luna iulie.
In prezent, FSC Romania are 23 de angajati si intentioneaza ca pana in martie 2009 sa ajunga la 37 de salariati. Dintre acestia, 5-6 vor ocupa pozitii de directori regionali de dezvoltare si vor fi plasati in principalele orase din provincie. Acestora li se va adauga o echipa de consultanti care va urma sa sprijine clientii din sectorul IMM-urilor pentru atragerea de fonduri structurale.
Reteaua de distributie a FSC Romania este formata din companiile Scop Computers, Tornado Sistems, Lasting Systems si Flamingo. Din luna ianuarie a acestui an, compania a semnat un acord de distributie si cu IT&S Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO