Business Hi-Tech

Freescale Semiconductor, cea mai mare listare IT aşteptată pe Wall Street de la Google încoace

Freescale Semiconductor, cea mai mare listare IT aşteptată pe Wall Street de la Google încoace

Autor: Radu Racu

13.02.2011, 15:49 83

Freescale Semiconductor, producătorul demicroprocesoare deţinut parţial de fondul deinvestiţii Blackstone, intenţionează să strângă 1,15 miliarde dedolari prin cea mai mare ofertă publică iniţială dinsectorul IT american de la listarea Google, înanul 2004, scrie Bloomberg.

Freescale Semiconductor, cu sediul în Austin,Texas va folosi banii pentru rambursarea unui împrumut de 764 demilioane de dolari care ajunge la maturitate anul viitor, precum şipentru achitarea altor datorii, potrivit prospectului deemisiune.

Directorul executiv al companiei, Rich Beyer,încearcă să profite de valul de creştere de pe bursă alcompaniilor din sectorul IT pentru a reducedatoriile care s-au tradus în pierderi în balanţa contabilă de anultrecut a companiei. Indicele Philadelphia Semiconductor, careurmăreşte evoluţia celor mai mari 30 de companii din industrie, aurcat cu 51% din august 2010 până în prezent.

Freescale Semiconductor este cel mai marefurnizor de cipuri pentru industria de automobile din SUA darproduce şi semiconductori folosiţi în reţelele de telefonie şiproduse electrocasnice. Compania a angajat băncile Deutsche Bank şiCitigroup pentru a intermedia listarea la bursă.

Freescale Semiconductor este prezent şi înRomânia cu un birou la Bucureşti, unde lucrează 200 deangajaţi.

200 de români fac laBucureşti soft pentru cipuri care ajung pe maşini BMW sauRenault

Google s-a listat la bursă în vara anului 2004,în urma unei oferte publice iniţiale estimate la 1,7 miliarde dedolari. În prima zi de tranzacţionare, titlurile companiei caredeţine cel mai popular motor de căutare de pe internet au crescutcu 15%, până la aproximativ 100 de dolari/acţiune.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO