Business Hi-Tech

Fondul de investiţii Gapminder II anunţă prima investiţie: Genezio, start-up-ul cofondat de Andrei Pitiş. Runda are o valoare de 2 mil. dolari

Dan Mihăescu

Dan Mihăescu

Autor: Adrian Seceleanu

05.04.2024, 10:47 224

Fondul de investiţii Gapminder II a condus o rundă de finanţare 2 milioane de dolari în Genezio - start-up-ul cofondat de Andrei Pitiş, a anunţat Dan Mihăescu, partener fondator în cadrul fondului, într-o conferinţă de presă.

"Ne-am îndrăgostit de o echipă, poate cea mai bună echipă care nu ridicase până acum o investiţie - Genezio. Este o rundă de 2 milioane de dolari, pe care o conducem noi. Noi punem cea mai mare parte a sumei, diferenţa fiind acoperită de investitori de tip angel şi Underline Ventures, fondul condus de Bogdan Iordache", a declarat Dan Mihăescu, partener fondator, Gapminder.

Genezio, un start-up care dezvoltă instrumente care să ajute dezvoltatorii să automatizeze crearea de aplicaţii, este condus de Andrei Pitiş care a cooptat în proiect alte nume cunoscute din industrie: Bogdan Ripa - cofondator al unui start-up cumpărat de Adobe, implicat apoi şi în Vector Watch - cumpărat de Fitbit şi Uipath; Bogdan Vlad - care a fost implicat în Clever Taxi, Vector Watch/ Fitbit - este la Genezio Chief Technology Officer. În echipă a fost cooptată şi Paula Cionca în calitate de Chief Marketing Officer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO