Fondul de investiţii Gapminder II anunţă prima investiţie: Genezio, start-up-ul cofondat de Andrei Pitiş. Runda are o valoare de 2 mil. dolari

Autor: Adrian Seceleanu 05.04.2024

Fondul de investiţii Gapminder II a condus o rundă de finanţare 2 milioane de dolari în Genezio - start-up-ul cofondat de Andrei Pitiş, a anunţat Dan Mihăescu, partener fondator în cadrul fondului, într-o conferinţă de presă.

"Ne-am îndrăgostit de o echipă, poate cea mai bună echipă care nu ridicase până acum o investiţie - Genezio. Este o rundă de 2 milioane de dolari, pe care o conducem noi. Noi punem cea mai mare parte a sumei, diferenţa fiind acoperită de investitori de tip angel şi Underline Ventures, fondul condus de Bogdan Iordache", a declarat Dan Mihăescu, partener fondator, Gapminder.

Genezio, un start-up care dezvoltă instrumente care să ajute dezvoltatorii să automatizeze crearea de aplicaţii, este condus de Andrei Pitiş care a cooptat în proiect alte nume cunoscute din industrie: Bogdan Ripa - cofondator al unui start-up cumpărat de Adobe, implicat apoi şi în Vector Watch - cumpărat de Fitbit şi Uipath; Bogdan Vlad - care a fost implicat în Clever Taxi, Vector Watch/ Fitbit - este la Genezio Chief Technology Officer. În echipă a fost cooptată şi Paula Cionca în calitate de Chief Marketing Officer.