Business Hi-Tech

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, la summitul G8: Nu puneţi botniţă internetului

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, la summitul G8: Nu puneţi botniţă internetului

Autor: Gabriela Dita - Mediafax

27.05.2011, 15:01 609

Liderii marilor companii media din întreaga lume, printre carefondatorul Facebook Mark Zuckerberg sau Eric Schmidt, Chairman alGoogle, au cerut la summitul G8 de la Deauville (Franţa) ca accesulliber la internet să fie garantat de stat, informează AFP, citat deMediafax.

Simţindu-se onorat să fie primit de liderii principalelor puteriale lumii, Marc Zuckerberg, în vârstă de 27 de ani, cofondatorulFacebook, cea mai populară reţea de socializare din lume, s-adeclarat "bucuros să joace rolul care i se va cere să îljoace".

"Internetul este cu adevărat o forţă puternică ce oferă o voceoamenilor", a declarat el în cadrul unei conferineţe de presă de laDeauville.

Declaraţiile lui Mark Zuckerberg vin după ce tot mai mulţilideri politici şi-au exprimat opinia că guvernele ar trebui săreglementeze spaţiul web.

Marţi, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat căInternetul are nevoie de implicare guvernamentală pentru a-şiîndeplini cu potenţial maxim funcţia de conectare a utilizatorilorşi a stimula creşterea economică, în caz contrar existând risculanarhiei, a declarat preşedintele francez Nicolas Sarkozy la unforum al companiilor de profil.

"Acum, când Internetul face parte integrată din viaţa oamenilor,guvernele nu trebuie excluse. Nimeni nu trebuie să uite că acesteguverne sunt singurele reprezentante legitime ale voinţeipopoarelor, în democraţiile noastre. Dacă uităm acest lucru, riscămhaosul democratic şi anarhia", a afirmat Sarkozy la e-G8 Forum dinParis, transmite Bloomberg.

Eric Schmidt a declarat că guvernele care blochează accesul lainternet, precum cele din Siria şi Iran, comit "o greşealăenormă".

Reprezentanţii marilor companii media din lume au venit lasummitul de la Deauville pentru a le prezenta şefilor celor maiputernice state din lume concluziile forumului eG8.

"Am estimat în mod unanim că trebuie să se garanteze accesulliber la internet fiecărui cetăţean al planetei", a declaratMaurice Levy, CEO al Publicis, unul dintre cele mai mari holdinguride marketing şi comunicare din lume.

Levy a fost organizatorul reuniunii liderilor companiilor web.El a spus că şi-ar dori ca această întâlnire să fie anuală.

Summitul G8 de la Deauville se încheie vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO