Business Hi-Tech

Flip, platforma de vânzare şi cumpărare de gadgeturi recondiţionate controlată de eMag, anunţă oficial că şi-a extins activitatea pe piaţa din Grecia. „Având în vedere dimensiunea pieţei şi trendul ascensiv al economiei circulare, ne aşteptăm la o tracţiune a vânzărilor asemănătoare cu cea a pieţelor lansate anterior”

Flip, platforma de vânzare şi cumpărare de gadgeturi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.09.2023, 13:08 79

Flip Technologies, start-up-ul local care intermediază vânzarea şi cumpărarea de smartphone-uri recondiţionate, anunţă oficial că a intrat pe piaţa din Grecia, aceasta fiind cea de-a patra piaţă pe care companie este acum activă. În urmă cu o săptămână ZF a scris că start-up-ul local şi-a extins operaţiunile pe piaţa din Grecia, iar astăzi reprezentanţii companiei au comunicat oficial acest lucru.

„Lansarea în Grecia face parte din planul nostru de a schimba modul în care oamenii din Europa Centrală şi de Est cumpără şi vând produse electronice. Decizia de expansiune a venit din dorinţa de a întâmpina cererea din ce în ce mai mare a consumatorilor greci de a avea acces uşor şi în siguranţă la electronice recondiţionate. Experienţa acumulată în cele 3 pieţe în care operăm - acum 4 -, precum şi proximitatea geografică ne permit să oferim consumatorilor o experienţă excelentă în procesele de vânzare şi cumpărare. Având în vedere dimensiunea pieţei şi trendul ascensiv al economiei circulare, ne aşteptăm la o tracţiune a vânzărilor asemănătoare cu cea a pieţelor lansate anterior”, a spus Alin Luca, co-fondator al Flip.ro.

Ce este platforma Flip

Astfel, pe Flip.gr sunt disponibile peste 200 de modele de telefoane şi tablete de la producători precum Apple, Samsung, Huawei şi Xiaomi, au transmis reprezentanţii companiei. Telefoanele şi tabletele recondiţionate achiziţionate de pe Flip.gr de consumatorii din Grecia vor fi livrate către aceştia din sediul central din Bucureşti. În cazul procesului de vânzare către Flip.gr, clienţii îşi vor evalua telefoanele pe platformă, urmând să trimită dispozitivele la sediul central, unde acestea sunt verificate de specialiştii tehnici Flip în service-ul propriu.

La fel ca şi în celelalte ţări în care Flip este prezent - România, Bulgaria şi Ungaria, în Grecia serviciile oferite sunt disponibile atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii.

„Echipa dedicată pe segmentul Business to Business va asista companiile locale în procesul de achiziţie sau de vânzare a flotei de telefoane. Telefoanele şi tabletele recondiţionate de pe Flip.gr au aceleaşi beneficii disponibile pentru clienţii din celelalte ţări: sunt verificate cu ajutorul a 67 de teste de calitate hardware şi software, au preţuri cu până la 40% mai mici comparativ cu dispozitivele noi, garanţie de minimum 12 luni, sănătatea bateriei de peste 85%, retur gratuit 30 zile, plata între 3 şi 60 de rate prin tbi bank, şi sunt disponibile prin vânzare şi cu serviciul Try Now Pay Later.”

Start-up-ul Flip.ro, înfiinţat la finalul anului 2019, a închis anul 2022 cu afaceri de 36 milioane de euro, de trei ori mai mare decât în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO