Business Hi-Tech

Finanţare de 15 mil. $ pentru firma înfiinţată de cofondatorul Sun Microsystems

Finanţare de 15 mil. $ pentru firma înfiinţată de...

Autor: Oana Stupinean

30.09.2015, 00:03 302

Wayin, compania americană fondată de fostul CEO şi cofondator al Sun Microsystems - în prezent o sibsidiară a Oracle - a primit o finanţare de 15 milioane de dolari de la un grup de investitori, scrie Wall Street Journal.

Lansat în 2011 de Scott McNealy ca un joc social, Wayin s-a transformat într-o companie care măsoară impactul campaniilor de marketing în mediul digital. Printre clienţii companiei se numără producătorul de tastaturi şi boxe Logitech, dezvoltatorul de jocuri video Blizzard, Facebook, Instagram şi site-ul Mashable.

Reprezentanţii companiei americane au spus că vor folosi finanţarea la extinderea departamentului tehnologic şi cel creativ. De asemenea, McNealy a precizat că banii vor fi utilizaţi şi pentru a optimiza modul de contorizare a rezultatelor întregistrate de campaniile de marketing.

IBM este unul dintre partenerii start-up-ului, care furnizează companiei servicii de inteligenţă artificială, cum ar fi identificarea indivizilor dintr-o fotografie chiar dacă aceştia nu sunt etichetaţi.

McNealy a mai adăugat că va folosi noua finanţare şi pentru extinderea internaţională.

În mai, start-up-ul Wayin avea 55 de angajaţi. Compania a mai obţinut anterior finanţări de 33,5 milioane de dolari, din care a cheltuit sume importante pentru a construi tehnologia necesară pentru analiza reţelelor sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO