Business Hi-Tech

EY a investit 1,4 mld. de dolari în inteligenţa artificială. Compania vrea să instruiască cei 400.000 de angajaţi cu privire la noile tehnologii

EY a investit 1,4 mld. de dolari în inteligenţa...

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.09.2023, 13:00 97

Firma de consultanţă EY a anunţat finalizarea unei investiţii de aproximativ 1,4 miliarde de dolari în inteligenţa artificială (artificial intelligence - AI), scrie The Wall Street Journal. Compania a anunţat şi dezvoltarea unei platforme proprii de LLM (large language model) - EY.ai - ce integrează inteligenţa artificială, iar următorul pas este instruirea celor 400.000 de angajaţi cu privire la noile tehnologii, inclusiv AI, arată sursa citată.

Platforma EY.ai lansată recent include produse noi ale companiei EY care integrează în prezent şi tehnologia AI, spre exemplu soluţia EY Fabric - platformă care ajută companiile să îşi gestioneze mai uşor informaţiile şi datele de business. În continuare, reprezentanţii companiei EY au anunţat că investiţiile în dezvoltarea AI şi perfecţionarea platformei de LLM vor depăşi sumele investite în ultimii cinci ani.

Reprezentanţii companiei nu au oferit o sumă exactă care va fi investită pentru a atinge cele două obiective propuse, mai scrie WSJ. Şi alte companii de consultanţă au făcut anunţuri în care au transmis că urmează sau că au făcut investiţii în tehnologia AI. Spre exemplu, KPMG a declarat în iulie că urmează să investească circa 2 miliarde de dolari în servicii de AI şi cloud la nivel global în următorii cinci ani, potrivit WSJ.

Tot în iulie, Accenture a anunţat o investiţie de 3 miliarde de dolari pentru a-şi extinde zona de date şi AI. De asemenea, PwC (PricewaterhouseCoopers) a declarat în aprilie că plănuieşte să investească 1 miliard de dolari în IA generativ, în SUA, pe o perioadă de trei ani, iar Deloitte a declarat în decembrie anul trecut că investeşte 1,4 miliarde de dolari pentru instruirea angajaţilor cu privire la noile tehnologii, inclusiv AI, potrivit sursei citate anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO